Csupa-csoki torta

(Az Internetről vettem le, mivel ezt is különlegesnek tartom.)

Mondhatni ez egy CSUPA-CSOKI TORTA. Annyira csokis, hogy mu­száj mellé valamilyen lágy krém, és valami savas gyümölcs. Ünne­pek­re, jeles alkalmakra ajánlom.

Hozzávalók 12 szelethez:

Tortához: 6 tojás, csipet só, 250 g 70 %-os étcsokoládé, 130 g vaj, 120 g nádcukor, 50 g teljes kiőrlésű liszt, diónyi reszelt gyömbér.

A mázhoz: 100 g 70 %-os étcsokoládé, 20 g vaj, 60 ml víz.

A tojások fehérjét verjük habbá a csipet sóval.

A széttört csokoládét olvasszuk fel vízgőz felett a vajjal.

Figyeljünk arra, hogy 40 fok fölé ne hevítsük.

Keverjük bele a cukrot, a tojások sárgáját, végül a lisztet is.

Legutoljára keverjük bele a felvert tojás fehérjét.

Kivajazott, kilisztezett 22 cm átmérőjű kapcsos tortaformába te­gyük, és 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt süssük készre. Még melegen kapcsoljuk ki a formából, fordítsuk meg, így hűtsük rácson, langyosra.

A mázhoz alacsony hőfokon olvasszuk fel a tört csokoládét a vaj­jal. Amikor felolvadt, adjuk hozzá a vizet, és 3-4 percig kevergetve főzzük.

Fordítsuk vissza a tortát, és borítsuk nyakon a mázzal.

Tejszínkrémmel, esetleg vanília fagylalttal, fanyar gyümölccsel kínáljuk. Nem kell hatalmas szeleteket vágni, mert nagyon tömény.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: