Sertésborda sörtésztában

4 szelet sertésborda, 10 dkg füstölt sonka, 1 tojás, 10 dkg liszt, 2 dl sör, só, bors, étolaj.

A hússzeleteket vékonyra kiverem, mindkét oldalon sózom, meg­borso­zom.

A sonkát apró kockákra vágom, majd elosztom a szeleteken, a húsokat félbehajtom és a széleiknél fogvájóval-hústűvel összetűzöm.

A tojásból liszttel, sörrel, csipet sóval sűrű palacsintatésztát készí­tek, a töltött hússzeleteket egyenként belemártom, és a felhevített olajban mindkét oldalukat rózsaszínűre sütöm.

Tetszés szerinti körettel tálalom, pl. előre elkészített burgonya­salátá­val.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: