Sertés szelet Balkán-módra, panírozva

4 nagy szelet sertéscomb, 10 dkg sós fehérsajt (lehet juhtúró is), 1 gerezd fokhagyma, 5 dkg olajbogyó (aki szereti), egy csokor metélő­hagyma (snidling). Só és bors.

A panírozáshoz liszt, tojás, zsemlyemorzsa, olaj.

A sajtot villával összetörjük és összedolgozzuk a zúzott fokhagy­mával, a kimagozott, apróra vágott olajbogyóval és a snidlinggel.

A combszeleteket vékonyra kiveregetjük, megsózzuk-borsozzuk és mindegyikre halmozunk a töltelékből, majd félbehajtjuk és a széleit összetűzzük vagy varrjuk.

Utána lisztben, tojásban és zsemlyemorzsában megforgatva, forró olajban kisütjük.

Hasábburgonyával és vegyes salátával tálaljuk.

 

Forrás: Finta Kata - Süssünk-főzzünk ízesen

Nincsenek megjegyzések: