MASZALÁS SÁRGARÉPA BÁDZSI

1 kg sárgarépa
1 teáskanál kurkuma
3 teáskanál őröltfűszer-keverék
2 teáskanál korianderpor
2 közepes nagyságú hagyma
2 teáskanál gyömbér
4 közepes paradicsom
2 teáskanál apróra vágott korianderlevél (petrezselyem)

1 csésze vaj vagy margarin

A meghámozott sárgarépát vékony karikákra szeleteljük fel és süssük világosbarnára. Melegítsünk vajat és pirítsuk meg benne világosbarnára az apróra vágott hagymát, a gyömbért, a kurkumát és a vöröscsili port. Tegyük bele a sárgarépát és süssük a maszalával, míg jól megbarnul. Adjuk hozzá a hámozott és apróra vágott paradicsomot. Folyamatosan kavargassuk, míg sima szafttá sűrűsödik. Keverjük össze a fűszeres sárgarépával és szórjuk meg a korianderlevelekkel. Melegen tálaljuk. 

Forrás: Rosta Erzsébet - Vegetáriánus konyha Indiában

Nincsenek megjegyzések: